Journal article
Er dansk vildtkødproduktion miljømæssigt bæredygtig?
Konsekvenserne for miljøet af jagt og dansk produktion af vildtkød er ikke tidligere undersøgt. En ny undersøgelse afviser at vildtkød nødvendigvis er mere bæredygtigt end kød fra husdyr. Produktion af ande- og fasankød er hhv. 19 og 61 gange så miljøbelastende som kylling. Kød fra vildsvin er dobbelt så belastende som svinekød.
Produktion af hjortekød kan være lige så belastende som oksekød, eller noget mindre, afhængig af det anvendte skøn for oksekøds belastning. Miljøbelastningen fra vildtkød skyldes de vilde dyrs indtag af føde fra dyrkede marker eller udlagt vildtfoder, samt kørsel forbundet med jægere og jagt. Der kan dog fortsat være gode grunde til at foretrække vildtkød – sundhed, smag eller dyrevelfærd.
Language: | English |
---|---|
Year: | 2015 |
Pages: | 264-267 |
ISSN: | 01068539 |
Types: | Journal article |
ORCIDs: | Saxe, Henrik |