About

Log in?

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Anyone can log in and get personalized features such as favorites, tags and feeds.

Log in as DTU user Log in as non-DTU user No thanks

DTU Findit

Journal article

Vitaminer i 100 år

From

National Food Institute, Technical University of Denmark1

Research Group for Bioactives – Analysis and Application, National Food Institute, Technical University of Denmark2

Division of Risk Assessment and Nutrition, National Food Institute, Technical University of Denmark3

For godt 100 år siden opdagede forskere, at menneskers sundhed ikke kun afhænger af det rette indtag af de energigivende næringsstoffer - det vil sige proteiner, fedt og kulhydrater. Der er også en anden vigtig ernæringsmæssig faktor på spil - nemlig det vi i dag kalder vitaminer. Siden er 13 vitaminer opdaget, som alle er essentielle for, at kroppen fungerer normalt.

I det sidste århundrede har forskere fra bl.a. DTU Fødevareinstituttet forsket i indholdet af vitaminerne i vores fødevarer, vitaminernes funktion i kroppen og de skadelige effekter af et indtag, der er for lille eller for stort. Efter 100 år er der stadig udfordringer i at fastlægge vitaminaktiviteten i vores fødevarer, og vi kender endnu ikke det niveau af vitaminerne, som kan sikre et optimalt helbred igennem hele livet.

Language: Danish
Year: 2016
Pages: 1-14
ISSN: 19045581
Types: Journal article
ORCIDs: Jakobsen, Jette

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Log in as DTU user

Access

Analysis