Journal article
Vitaminer i 100 år
For godt 100 år siden opdagede forskere, at menneskers sundhed ikke kun afhænger af det rette indtag af de energigivende næringsstoffer - det vil sige proteiner, fedt og kulhydrater. Der er også en anden vigtig ernæringsmæssig faktor på spil - nemlig det vi i dag kalder vitaminer. Siden er 13 vitaminer opdaget, som alle er essentielle for, at kroppen fungerer normalt.
I det sidste århundrede har forskere fra bl.a. DTU Fødevareinstituttet forsket i indholdet af vitaminerne i vores fødevarer, vitaminernes funktion i kroppen og de skadelige effekter af et indtag, der er for lille eller for stort. Efter 100 år er der stadig udfordringer i at fastlægge vitaminaktiviteten i vores fødevarer, og vi kender endnu ikke det niveau af vitaminerne, som kan sikre et optimalt helbred igennem hele livet.
Language: | Danish |
---|---|
Year: | 2016 |
Pages: | 1-14 |
ISSN: | 19045581 |
Types: | Journal article |
ORCIDs: | Jakobsen, Jette |