About

Log in?

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Anyone can log in and get personalized features such as favorites, tags and feeds.

Log in as DTU user Log in as non-DTU user No thanks

DTU Findit

Other

Sundhedsmæssig vurdering af fund af ochratoksin A i tørrede morbær

From

Research Group for Chemical Risk Assessment and GMO, National Food Institute, Technical University of Denmark1

National Food Institute, Technical University of Denmark2

Fødevarestyrelsen (FVST) har oplyst at der er fundet indhold af ochratoksin A i et parti tørrede morbær der er anvendt i en frugtmix af tørrede bær. Morbærrene kan dog også være solgt uden at være blandet med anden frugt. I frugtmixen indgår morbærrene med en andel på 9 %. FVST ønsker en sundhedsmæssig vurdering af indtaget af ochratoksin både fra frugtmixen og hvis bærrene er solgt ublandede.

Indholdet af ochratoksin A i morbærrene er målt til 34 ± 17 μg/kg af Wageningen University & Research på foranledning af de hollandske myndigheder. Importøren af morbærrene angiver der er tale om lotno 111902 med leverandør lot no B21DM03. Der er ikke fastsat nogen grænseværdi for ochratoksin A i tørrede morbær.

Det mest sammenlignelige produkt er rosiner hvor grænseværdien er 10 μg/kg1. Morbærrene indeholder tillige aflatoksin B1, 6,2 ± 3,1 μg/kg. Dette indhold er over grænseværdien for tørret frugt. FVST ønsker dog alene at DTU fødevareinstituttet vurdere forbrugernes risiko i relation til indholdet af ochratoksin A.

Language: Danish
Year: 2022
Types: Other
ORCIDs: Olesen, Pelle Thonning

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Log in as DTU user

Access

Analysis