About

Log in?

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Anyone can log in and get personalized features such as favorites, tags and feeds.

Log in as DTU user Log in as non-DTU user No thanks

DTU Findit

Other

Høring Sante/10626/2021

From

Research Group for Chemical Risk Assessment and GMO, National Food Institute, Technical University of Denmark1

National Food Institute, Technical University of Denmark2

I risikovurderingen er brugt EFSA PRIMo vers 2 brugt for ethirimol og vers. 3.1. for de øvrige stoffer. Modellerne indeholder kostdata for 27 forbrugergrupper i EU. I tabellen er angivet, hvad det kroniske og akutte indtag udgør af henholdsvis ADI og ARfD for de enkelte afgrøder. Det angivne tal for ARfD gælder for den forbruger i EU, der har det højeste konsum af afgrøden, dvs. det er nødvendigvis ikke for en dansk forbruger.

Eksponeringen for en dansk forbruger vil i de fleste tilfælde være lavere. Det angivne tal for % af ADI gælder for en dansk forbruger. Eksponeringerne er beregnet idet median restindholdet eller MRL er brugt i beregningen. EFSA skriver: Antagelserne der anvendes i beregningen er konservative, idet det antages, at alle spiste afgrøder er behandlet med det pågældende pesticid.

I realiteten er det ikke sandsynligt, at alle afgrøder indeholder restindhold på niveau, der svarer til median restindhold fra restforsøg eller indhold svarende til MRL.

Language: English
Year: 2022
Types: Other
ORCIDs: Jensen, Bodil Hamborg , Petersen, Annette and Nielsen, Elsa Ebbesen

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Log in as DTU user

Access

Analysis