Report
Rengøring på slagterier og mejerier i Danmark: Udvikling af fremtidens effektive, ressourcebesparende teknologier
Office for Innovation & Sector Services, Administration, Technical University of Denmark1
Department of Environmental Engineering, Technical University of Denmark2
Urban Water Engineering, Department of Environmental Engineering, Technical University of Denmark3
Department of Chemical and Biochemical Engineering, Technical University of Denmark4
Computer Aided Process Engineering Center, Department of Chemical and Biochemical Engineering, Technical University of Denmark5
Department of Micro- and Nanotechnology, Technical University of Denmark6
Rengøring udgør en væsentlig del af danske slagteriers og mejeriers daglige arbejde. Cirka 20 procent af branchens driftsomkostninger allokeres til løsning og håndtering af problemstillinger, der er forbundet til rengøring. Rengøringsprocesser på slagterier og mejerier er i dag forbundet med et højt ressourceforbrug i form af vand, kemikalier, energi og arbejdstimer.
Der er derfor betydelige gevinster at hente ved en effektivisering af rengøringsteknologier og -processer på danske slagterier og mejerier. Derfor har DTU i samarbejde med Landbrug og Fødevarer og repræsentanter fra slagteri- og mejeribranchen nedsat en arbejdsgruppe, som har gennemført en række workshops, hvor erhvervets udfordringer ved rengøringsprocesser, mulige løsningsmodeller og nødvendige implementeringstiltag identificeres og analyseres.
Denne rapport opsummerer resultaterne af dette arbejde.
Language: | Danish |
---|---|
Publisher: | Danmarks Tekniske Universitet (DTU) |
Year: | 2013 |
Types: | Report |
ORCIDs: | Friis, Alan , Albrechtsen, Hans-Jørgen and Huusom, Jakob Kjøbsted |