Journal article
Risikovurderinger i DTU Fødevareinstituttet
National Food Institute, Technical University of Denmark1
Research Group for Chemical Risk Assessment and GMO, National Food Institute, Technical University of Denmark2
Research Group for Food Microbiology and Hygiene, National Food Institute, Technical University of Denmark3
Research Group for Global Capacity Building, National Food Institute, Technical University of Denmark4
Research Group for Genomic Epidemiology, National Food Institute, Technical University of Denmark5
Group for Epidemiological Risk Assessment, National Food Institute, Technical University of Denmark6
Research Group for Risk Benefit, National Food Institute, Technical University of Denmark7
Vi har i Danmark et rigt og varieret udbud af fødevarer, der tilgodeser vores ernæringsmæssige behov, ligesom danske virksomheder er storeksportører af fødevarer. Nogle fødevarer indeholder imidlertid også skadelige bakterier eller kemiske stoffer, der kan udgøre en sundhedsrisiko. DTU Fødevareinstituttet vurderer mikrobiologiske og kemiske risici i hele jord-til-bord-kæden og rådgiver danske og udenlandske myndigheder og virksomheder på baggrund af disse risikovurderinger.
På den måde spiller instituttet en vigtig rolle i at opretholde en høj fødevaresikkerhed og bidrager til at sikre, at mennesker – både i Danmark og i udlandet – ikke bliver syge af den mad, de spiser.
Language: | Danish |
---|---|
Year: | 2021 |
ISSN: | 19045581 |
Types: | Journal article |
ORCIDs: | Beltoft, Vibe Meister , Olesen, Pelle Thonning , Andersen, Jens Kirk , Ellis-Iversen, Johanne and Poulsen, Morten |