About

Log in?

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Anyone can log in and get personalized features such as favorites, tags and feeds.

Log in as DTU user Log in as non-DTU user No thanks

DTU Findit

Book chapter

Materialer, overflade- og procesteknologi

In Rengøring På Slagterier Og Mejerier I Danmark — 2013, pp. 30-37
From

Institute for Product Development1

Department of Mechanical Engineering, Technical University of Denmark2

Materials and Surface Engineering, Department of Mechanical Engineering, Technical University of Denmark3

Arla Foods4

Danish Crown A/S5

Rose Poultry A/S6

Rengøring udgør en væsentlig del af danske slagteriers og mejeriers daglige arbejde. Cirka 20 procent af branchens driftsomkostninger allokeres til løsning og håndtering af problemstillinger, der er forbundet til rengøring. Rengøringsprocesser på slagterier og mejerier er i dag forbundet med et højt ressourceforbrug i form af vand, kemikalier, energi og arbejdstimer.

Der er derfor betydelige gevinster at hente ved en effektivisering af rengøringsteknologier og -processer på danske slagterier og mejerier. Derfor har DTU i samarbejde med Landbrug og Fødevarer og repræsentanter fra slagteri- og mejeribranchen nedsat en arbejdsgruppe, som har gennemført en række workshops, hvor erhvervets udfordringer ved rengøringsprocesser, mulige løsningsmodeller og nødvendige implementeringstiltag identificeres og analyseres.

Denne rapport opsummerer resultaterne af dette arbejde.

Language: Danish
Publisher: Danmarks Tekniske Universitet (DTU)
Year: 2013
Pages: 30-37
Types: Book chapter
ORCIDs: Somers, Marcel A. J.

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Log in as DTU user

Access

Analysis