About

Log in?

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Anyone can log in and get personalized features such as favorites, tags and feeds.

Log in as DTU user Log in as non-DTU user No thanks

DTU Findit

Journal article

Er dansk vildtkødproduktion miljømæssigt bæredygtig?

In Skoven 2015, Issue 6-7, pp. 264-267

By Saxe, Henrik1,2

From

Department of Management Engineering, Technical University of Denmark1

Quantitative Sustainability Assessment, Department of Management Engineering, Technical University of Denmark2

Konsekvenserne for miljøet af jagt og dansk produktion af vildtkød er ikke tidligere undersøgt. En ny undersøgelse afviser at vildtkød nødvendigvis er mere bæredygtigt end kød fra husdyr. Produktion af ande- og fasankød er hhv. 19 og 61 gange så miljøbelastende som kylling. Kød fra vildsvin er dobbelt så belastende som svinekød.

Produktion af hjortekød kan være lige så belastende som oksekød, eller noget mindre, afhængig af det anvendte skøn for oksekøds belastning. Miljøbelastningen fra vildtkød skyldes de vilde dyrs indtag af føde fra dyrkede marker eller udlagt vildtfoder, samt kørsel forbundet med jægere og jagt. Der kan dog fortsat være gode grunde til at foretrække vildtkød – sundhed, smag eller dyrevelfærd.

Language: English
Year: 2015
Pages: 264-267
ISSN: 01068539
Types: Journal article
ORCIDs: Saxe, Henrik

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Log in as DTU user

Access

Analysis