Journal article
Risikovurdering af rabarberblade som fødevare
Kun stilken fra haverabarber er en almindelig anvendt fødevare. Bladet er sporadisk i mangeltider, f.eks. under 1. verdenskrig, blevet anvendt som erstatning for spinat, hvilket dog har ført til dødsfald hos mennesker. Det har dengang resulteret i advarsler mod at spise rabarberblade. Alligevel har en dansk kogebog for nylig genintroduceret en gammel opskrift på stuvede rabarberblade, og en anden kogebog anbefaler rabarberblad i en salat.
Forskere fra DTU Fødevareinstituttet har gennemgået den tilgængelige litteratur for at se på risikoen ved at spise rabarberblade. På baggrund af litteraturgennemgangen gentager forskerne tidligere advarsler mod at anvende både rå og varmebehandlede rabarberblade i madlavningen.
Language: | Danish |
---|---|
Year: | 2018 |
ISSN: | 19045581 |
Types: | Journal article |
ORCIDs: | Pilegaard, Kirsten , Eriksen, Folmer Damsted , Ravn-Haren, Gitte , Bredsdorff, Lea , Egebjerg, Mikael Mandrup and Olesen, Pelle Thonning |