About

Log in?

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Anyone can log in and get personalized features such as favorites, tags and feeds.

Log in as DTU user Log in as non-DTU user No thanks

DTU Findit

Journal article

Effekt af at reducere befolkningens indtag af salt

From

National Food Institute, Technical University of Denmark1

Division of Risk Assessment and Nutrition, National Food Institute, Technical University of Denmark2

Danish Veterinary and Food Administration3

Dansk Hypertensionsselskab4

Diskussionen om salt raser i medierne. Kan for meget salt – eller måske for lidt salt – være skadeligt? Blandt de fleste forskere er der bred enighed. Et højt saltindtag viser en tydelig sammenhæng med forhøjet blodtryk, som igen er forbundet med hjertekarsygdomme. Derfor vil det på befolkningsniveau være gavnligt at nedsætte mængden af salt i kosten.

Evidensen for effekten af et meget lavt saltindtag, under fem gram dagligt, er dog meget begrænset.

Language: Danish
Year: 2018
Pages: 12-13
ISSN: 13951769
Types: Journal article
ORCIDs: Lassen, Anne Dahl

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Log in as DTU user

Access

Analysis