Journal article
Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad?
Der en god chance for, at en stor del af maden i dit barns børnehave er økologisk. Mange af landets daginstitutioner har omlagt deres indkøb til økologi, og mange har Det Økologiske Spisemærke i enten bronze (30-60 % økologi), sølv (60-90 % økologi) eller guld (90-100 % økologi) (Fødevarestyrelsen, 2014).
En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet sætter fokus på, hvad institutionerne serverer for børnehavebørnene, og om økologiprocenten har betydning for menuen. Menuplaner fra 28 institutioner tyder på, at børnene i langt overvejende grad får serveret sund mad. Der er dog store forskelle fra sted til sted på, hvad børnene får at spise.
Brugen af økologiske råvarer spiller en vis om end mindre rolle for, hvad institutionerne serverer for børnehavebørnene.
Language: | Danish |
---|---|
Year: | 2018 |
ISSN: | 19045581 |
Types: | Journal article |
ORCIDs: | Trolle, Ellen , Lassen, Anne Dahl and Christensen, Lene Møller |