About

Log in?

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Anyone can log in and get personalized features such as favorites, tags and feeds.

Log in as DTU user Log in as non-DTU user No thanks

DTU Findit

Journal article

Hvad er på menuen i børnehaver med økologisk mad?

From

National Food Institute, Technical University of Denmark1

Division of Risk Assessment and Nutrition, National Food Institute, Technical University of Denmark2

Der en god chance for, at en stor del af maden i dit barns børnehave er økologisk. Mange af landets daginstitutioner har omlagt deres indkøb til økologi, og mange har Det Økologiske Spisemærke i enten bronze (30-60 % økologi), sølv (60-90 % økologi) eller guld (90-100 % økologi) (Fødevarestyrelsen, 2014).

En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet sætter fokus på, hvad institutionerne serverer for børnehavebørnene, og om økologiprocenten har betydning for menuen. Menuplaner fra 28 institutioner tyder på, at børnene i langt overvejende grad får serveret sund mad. Der er dog store forskelle fra sted til sted på, hvad børnene får at spise.

Brugen af økologiske råvarer spiller en vis om end mindre rolle for, hvad institutionerne serverer for børnehavebørnene.

Language: Danish
Year: 2018
ISSN: 19045581
Types: Journal article
ORCIDs: Trolle, Ellen , Lassen, Anne Dahl and Christensen, Lene Møller

DTU users get better search results including licensed content and discounts on order fees.

Log in as DTU user

Access

Analysis