Other
Vurdering af risikoen ved ændringer til Salmonella Dublin handlingsplanen: A, B1, B2 og B3
Fødevarestyrelsen (FVST) har udbedt sig en vurdering af ’om det er fagligt forsvarligt’ at ændre plan A til plan B. Plan B forslag: 1. Særslagtning af alle kvæg fra niveau 2 og 3 besætninger, men med alm. ferskkødsovervågning. Slagtekroppe fra niveau 2 besætninger kan omsættes frit. 2. Særslagtning af kvæg fra besætninger, som har været i niveau 2 i længere tid.
Alle slagtekroppe kontrolleres for forekomst af Salmonella Dublin. 3. Særslagtning af kvæg fra besætninger, som har været i niveau 2 i længere tid med alm. ferskkødsovervågning. Slagtekroppe fra niveau 2 besætninger kan omsættes frit. Vurderingen er lavet baseret på data fra de enkelte slagteriers databaser, SEGES historiske Salmonella database og tal fra FVST.
Vurderingen er lavet selvstændigt af DTU.
Language: | Danish |
---|---|
Year: | 2019 |
Types: | Other |
ORCIDs: | Ellis-Iversen, Johanne and Aabo, Søren |