Report
Big Data fra jord til bord
Office for Innovation & Sector Services, Administration, Technical University of Denmark1
Management Science, Department of Management Engineering, Technical University of Denmark2
Transport DTU, Department of Management Engineering, Technical University of Denmark3
Operations Management, Management Science, Department of Management Engineering, Technical University of Denmark4
Department of Bio and Health Informatics, Technical University of Denmark5
IT Service, Administration, Technical University of Denmark6
High Performance Computing, Department of Bio and Health Informatics, Technical University of Denmark7
DI Itek8
Landbrug og Fødevarer9
City Pressekontor10
Department of Applied Mathematics and Computer Science, Technical University of Denmark11
Statistics and Data Analysis, Department of Applied Mathematics and Computer Science, Technical University of Denmark12
National Food Institute, Technical University of Denmark13
Division of Risk Assessment and Nutrition, National Food Institute, Technical University of Denmark14
Research Group for Analytical Food Chemistry, National Food Institute, Technical University of Denmark15
National Veterinary Institute, Technical University of Denmark16
Epidemiology, Division for Diagnostics & Scientific Advice, National Veterinary Institute, Technical University of Denmark17
Department of Management Engineering, Technical University of Denmark18
...and 8 moreDanske landmænd og virksomhederne i fødevaresektoren har gode forudsætninger for at drage nytte af den rivende udvikling inden for indsamling og bearbejdning af data: • Danmark har en stærk fødevaresektor. Det skyldes bl.a., at alle dele af værdikæden arbejder tæt sammen. Fra primærproducenterne, over forarbejdningsindustrien, agroindustrien til videns- og forskningsmiljøerne.
Effektiv ressourceudnyttelse og fokus på optimering i hele værdikæden gør sektoren i stand til at konkurrere på verdensmarkedet. • Danske fødevarevirksomheder har altid været gode til at opdyrke nye forretningsmodeller og finde nye innovative veje til øget værdiskabelse. For eksempel gennem smartere måder at producere på, levere produkterne på eller at indarbejde større værdi i produkterne, så de kan sælges med større fortjeneste. • Dansk landbrug og hele værdikæden i fødevaresektoren producerer store mængder af data.
Det skyldes bl.a. et højt automationsniveau og myndighedernes krav til dokumentation af fødevarekvaliteten, når de danske producenter leverer fødevarer til forbrugerne verden over. Der er imidlertid et stort spring fra at råde over store mængder af data til at bruge dem aktivt i forretningsudviklingen.
Denne rapport viser, hvordan Big Data kan være ét af omdrejningspunkter
Language: | Danish |
---|---|
Publisher: | Technical University of Denmark |
Year: | 2015 |
Types: | Report |
ORCIDs: | Ersbøll, Bjarne Kjær , Bager, Flemming , Smedsgaard, Jørn , Toft, Nils and Jacobsen, Peter |